Ayurveda

natuurlijke geneeswijze

Ayurvedisch consult

Video afspelen

Ayurveda is een eeuwenoude en nog steeds zeer actuele gezondheidsleer welke kennis schenkt over het leven en hoe te leven. Deze kennis wordt omgezet naar praktische handvaten om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.Het fysieke lichaam bestaat uit de 7 dhatu’s (weefselsoorten). De spijsvertering (agni) speelt hierin een cruciale rol om deze 7 dhatu’s sterk en gezond te houden.

Een unieke blauwdruk

Ieder persoon heeft een unieke constitutie oftewel blauwdruk. Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Deze blauwdruk bestaat uit 3 onderdelen of dosha, ze heten Vata – Pitta – Kapha.

Vata

Elementen ether en lucht

Pitta

Element vuur (en een beetje water)

Kapha

Elementen aarde en water

Klachten door onbalans

Als deze dosha langer uit balans zijn doordat ze in de meeste gevallen te hoog worden, kunnen klachten gaan optreden. De behandeling van de therapeut bestaat erin om het oorspronkelijke evenwicht te herstellen. Hoe meer de client dan volgens de blauwdruk leeft, hoe optimaler je gezondheid zal worden en daarna blijven. De methodiek is als volgt: de therapeut gaat met je in gesprek tijdens het eerste consult. Zij neemt onder andere een pols en tongdiagnose af. Zij constateert vervolgens waar de zwakste schakels zich bevinden en stelt een op maat gemaakt persoonlijk plan op.

Voor een diepgaande uitleg over ayurveda lees je onze blog: "wat is ayurveda?, een complete uitleg".

Het herstelproces

Therapeut en client werken samen naar herstel van evenwicht. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Waar nodig kunnen er Ayurvedische behandelingen ingezet worden. Deze behandelingen versnellen het herstelproces. Verschillende kruiden en massage technieken worden gebruikt om de weefsels te voeden, blokkades op te heffen en afvalstoffen af te voeren.

Je gezondheid behouden

Ayurveda heeft als prioriteit om je gezondheid te behouden oftewel een preventieve aanpak heeft de voorkeur. Soms is er echter al sprake van ziekte dan ligt de focus op het herstel. De kern van het probleem wordt aangepakt waardoor uiteindelijk ook de ziekte symptomen zullen verdwijnen. De Ayurvedische behandelingen zijn ruim en veelzijdig. Yoga beoefening en meditatie zijn onderdelen van het systeem en daarom zijn we blij deze geneeswijze aan te kunnen bieden bij De Yogaschool. Je kunt je aanvraag rechtstreeks richten aan Katya.

Ayurveda komt uit de ‘Veda's’, een oude, alomvattende leer die mens, natuur en kosmos als een geheel beschouwt. Het terug in evenwicht krijgen van uit balans gebrachte Dosha's vormt de basis van Ayurveda.

IMG-20220330-WA0011

praktische informatie

Voorbereiding consult
Je ontvangt een formulier welke je thuis alvast rustig kan invullen.

Tijdens het consult
Katya brengt middels een gesprek, pols en tongdiagnose je behoeftes in kaart. Als ook de oorzaak van klachten en onbalansen. Vervolgens stelt ze samen met jou een afgestemd persoonlijk plan op. Met aandacht voor constructieve leefgewoonten en evenwichtige voeding welke bijdragen aan jouw welzijn. Soms is er extra ondersteuning nodig en kunnen kruiden en/of ayurvedische behandelingen geadviseerd worden. Alles op natuurlijke basis en vanuit een holistische visie.

De besproken adviezen ontvang je binnen een week overzichtelijk op de mail. Een consult duurt +-60 minuten en kost € 90,-. (Voor leden van De Yogaschool hanteren we 10% korting)

Ayurvedische behandelingen
Ayurvedische behandelingen zijn op indicatie. Geïndiceerd vanuit het consult of doorverwijzing. In de Ayurvedische traditie worden vrouwen gemasseerd door vrouwen en mannen gemasseerd door mannen. Wij werken in overeenstemming met deze traditie. Alle behandelingen en begeleiding worden gegeven door Ayurvedisch Therapeut Katya. De verschillende behandeltechnieken kunnen ingezet worden om weefsels te voeden, blokkades op te heffen, afvalstoffen af te voeren en de dosha in balans te brengen. Ayurvedisch Masseur Gérard masseert mannen.

De massage technieken als ook de kruiden(olie) zijn afgestemd op de behoefte van de ontvanger. De behandelingen welke we toepassen zijn;
Abhyanga – Lichaamsmassage met olie
Udvartana – Lichaamsmassage met poeder
Swedana – Stoom behandeling
Shiro Pichu – Oliebegieting hoofd
Karna Purana – Oorbehandeling
Pinda Swedana – Kruidenstempel massage
Zwangerschapsmassage (Vanaf week 13)

een ayurvedisch consult aanvragen

Zou je graag een Ayurvedisch consult willen of ben je op zoek naar wat meer informatie over Ayurveda? Neem contact op met Katya, ze helpt je graag verder.

Katya Huber

Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken. Daarnaast gaan wij veilig om met jouw gegevens en delen deze niet.

Lasonderstraat 3a

Enschede

Email:

katya@yogaschool.nl

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig