meesteropleiding raja yoga

Ervaar de kracht van de stilte

Yoga Docent Opelding

de volgende stap

De Meesteropleing Raja Yoga kan je volgen nadat je de Docentenopleiding succesvol hebt afgesloten. Je hebt de hoogste stap van Yoga bereikt, contemplatie of Samadhi. Je wenst nu doeltreffender met je hoger bewustzijn om te gaan. Je wilt enkele van de wonderlijke hogere vermogens gaan beheersen, in de lijn van je roeping en doel zodat je meer zin kunt geven aan je leven en je medemens beter kunt dienen.

Doelstelling

Het doel van de Meesteropleiding is je te helpen om in diep contact met je ziel en dharma je omgeving te controleren. Het einddoel is de mensheid te helpen ontwikkelen, ter vervolmaking van het Goddelijk plan. Bij succesvol afstuderen krijg je traditionele erkenning en werk aangeboden als docent van een docentenopleiding.

Meesteropleiding Raja Yoga

De effecten van de opleiding Raja Yoga

Een gezond lichaam

Door de boefening van Raja Yoga wordt je lichaam sterker, soepeler en over het algemeen gezonder. Eventuele pijn of klachten nemen af.

Rust en helderheid

Door de beoefening van concentratie en meditatie zal je meer rust en helderheid krijgen. Je leven wordt overzichtelijker en zal minder druk en stress gaan ervaren.

Vrijheid en geluk

Waar velen opzoek zijn om geluk buiten zich te vinden ga je door de beoefening van Raja Yoga naar binnen, de plek waar dit geluk altijd al aanwezig was.

inhoud van de opleiding

Drie kwartier tot een uur fysieke houdingen. Daarna een half uur energiebeheersing en/of een energiezegel. Vervolgens 1 uur meditatie of contemplatie. Daarna volgt ongeveer drie kwartier theoretische achtergrond en lesstof bespreking met interactie en voorbeelden.

Het eerste jaar: Witte Magie.

Je maakt kennis met de technieken van beheersing van het scheppingsproces. Je zult vaststellen dat scheppen of ondernemen veel meer zekerheden kan hebben dan ooit tevoren. Je leert spelenderwijs en toch bewust van je verantwoordelijkheden vorm te geven aan je idealen waardoor je capaciteiten om uit te groeien naar een natuurlijk leider naar voren komen.

Het tweede jaar: Esoterische Psychologie.

De grootste onbekende, de mens, blijkt een voorspelbaar en begrijpelijk wezen te zijn. Niet de afwijkingen van je individu bepaalt de psychologische kennis over jezelf maar je intrinsieke conditie volgens de 7 stralenleer. Vanaf nu kun je op een efficiënte manier inhaken op de karakteristieken van je medemens en echte hulp bieden waar mogelijk. Speciaal geschikt voor psychologen, pedagogen, sociologen en mensen met interesse op dit vlak, die hierdoor concreter en dieper inzicht kunnen verkrijgen in de menselijke psyche.

Het derde jaar: Esoterische Genezing.

Mede dankzij de voorgaande leringen kun je thans beter begrijpen wat de oorzaken van ziekte zijn, de Karmische verplichtingen, de ware betekenis van de dood. De verschillende geneeswijzen aangepast aan elk type mens, leer je te hanteren door herhaalde oefening, met vergelijking tot je diagnose, de evolutie van de ziekte en de zuiverheid van je eigen conditie. Ideaal voor alle hulpverleners, artsen, therapeuten, die de werkelijke oorzaak van ziekte wensen aan te pakken in plaats van alleen de symptomen.

“Yoga is het stil brengen van de veranderingen van het denken”

– Patanjali

Praktische informatie

De indeling van de les

Een half uur tot drie kwartier, fysieke houdingen. Daarna een half uur energiebeheersingsoefening en/of een energie zegel (Mudra). Vervolgens 4 tot 5 kwartier; meditatie of contemplatie. Aansluitend een korte theepauze. Daarna volgt ongeveer drie kwartier; theoretische achtergrond en lesstof bespreking, discussie, voorbeelden.

De meesteropleiding

120 lesblokken van 3 uur wekelijks op een ochtend of avond. Minimaal 1,5 uur zelfwerkzaamheid dagelijks thuis. In totaal studeer je minimaal 3 jaar. Je kunt daarna aanvullend verder studeren, mocht de behoefte bestaan. We maken dit bekend aan het einde van de meesteropleiding.    

Kosten

De kosten voor de meesteropleiding zijn:

  • € 1430,00 per jaar
  • Wordt betaald in termijnen van € 143,00 per maand (10 maanden)
  • De lesboeken per jaar zijn inbegrepen in de prijs per 1 sept. 2023.

De leerkrachten

De leerkrachten voor de Meesteropleiding zijn de Yogacharya’s Patrick Ros en Ylvy Vaanholt. Daarnaast Jose Oudhoff en Monika Farkas. Bij de leerkrachten pagina kun je hun persoonsbeschrijving lezen.

De meesteropleiding wordt gegeven door:

de lesmethode

Lichamelijke en geestelijke ontwikkeling

In de Hatha Yoga Pradipika het handboek voor yoga staat: “Er is geen Hatha Yoga zonder Raja Yoga, geen Raja Yoga zonder Hatha Yoga” Dat betekent dat zowel lichamelijke als geestelijke ontwikkeling bij elkaar horen. Het één kan niet zonder het andere. Alleen op deze manier lukt het de mens om de ware ‘Ik’ te vinden.

Praktijkgericht

De methode in onze trainingen is vooral praktijk gericht en bevat veel oefeningen. Er is natuurlijk geen groei mogelijk als er geen persoonlijke vrijheid is en geen eigen beslissing. De sfeer in onze lessen is daardoor open en rustig, soms uitdagend. Deze combinatie heeft een verfrissend resultaat tot gevolg. Yoga is geen starre discipline, maar een levend en boeiend geheel. Hierdoor is een mens in staat zich op een concrete wijze te ontwikkelen. Het Yoga-systeem dat door goede observatie aangeeft dat natuurlijke processen in onze omgeving terug te vinden zijn in de mens zelf, geeft zeer veel voordelen. Omdat mens en natuur niet strijdig zijn, juist gelijk aan elkaar, kan het niet anders dat als je dit herontdekt in jezelf, je gezonder, gelukkiger en rustiger wordt want er is totaal niets te vrezen. Het in balans brengen van lichaam, emoties, denken en ideeën geeft een goede aaneenschakeling, of ‘ lijn van minste weerstand ‘. Het is duidelijk dat er dan een grotere doorstroming in jou plaatsvindt. Deze grote doorstroming of verbinding heet Yoga, eenwording.

Kom kennis maken

Meld je gratis en vrijblijvend aan  voor een kennismakingsgesprek.

meer informatie over raja yoga?

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig