Vertrouwenspersoon

 

De Yogaschool is een instelling waar mensen samenwerken en samenkomen en samen Yoga beoefenen.

Vertrouwen en veiligheid is belangrijk in alle lessen die we als organisatie aanbieden. We hebben als uitgangspunt de eerste twee treden van Yoga beoefening en dat zijn de yamas en niyamas. Alle leerkrachten zijn er zeer goed bekend mee. De leerlingen in alle opleidingen zijn er ook bekend mee. In de andere lessen is dit minder prominent aanwezig, al hoor je er ook wel eens iets over. Er speelt binnen De Yogaschool niet gauw iets waar je een vertrouwenspersoon bij nodig bent. 

En toch kan het zijn dat er ergens iets wringt. Het kan zijn dat je dan een beroep wilt doen op een vertrouwenspersoon. Het kan gaan om grensoverschrijdend gedrag dat je bent tegengekomen. Ongewenst gedrag is er natuurlijk in verschillende gradaties en in sommige gevallen grensoverschrijdend. Het is prettig als een medewerker of deelnemer in vertrouwen met iemand kan overleggen over ongewenst gedrag, zoals met een vertrouwenspersoon. Deze biedt een luisterend oor en kijkt naar oplossingsmogelijkheden.  

De meest voorkomende vormen van ongewenst gedrag zijn: agressie, geweld, ongewenste intimiteiten, pesterijen, discriminatie en intimidatie.

De vertrouwenspersoon luistert naar jouw verhaal en zoekt samen met jou naar een oplossing voor het probleem. Dit gebeurt in vertrouwelijkheid, behalve als het gaat om strafbare feiten of gevaar voor jou of de omgeving. Er wordt pas actie ondernomen als de melder daarmee instemt. Een van de voorwaarden is dan ook dat een vertrouwenspersoon een sociaal, toegankelijk, oprecht en gezaghebbend persoon is, die het vertrouwen heeft van werknemers, leidinggevenden en directie. 

We hebben een ervaren vertrouwenspersoon in dienst. Als je je verhaal kwijt wilt of een vraag hebt met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag, neem dan contact op. Haar naam is Jose Oudhoff. Zij is te bereiken door te mailen naar: vertrouwenspersoon@yogaschool.nl. 

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig