zelfrealisatie

Ervaar de kracht van de stilte

het centrum voor zelfrealisatie

Raja Yoga staat voor Koninklijke Yoga. Het is de meest oorspronkelijke en volledige vorm van Yoga. Het is een wetenschappelijke methode voor zelfrealisatie. 

Voeg je koptekst hier toeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

zelfrealisatie

Word jouw beste zelf

De meeste mensen zitten gevangen in een dilemma tussen verplichtingen en verlangens. En daarom doen ze allebei een beetje. Ze worden gedreven door verlangens, dromen en idealen, maar ze worden ook afgeremd door wat ze allemaal moeten. Daarom gaan de meeste mensen niet onvoorwaardelijk hun dromen achterna. Ze doen het zoveel mogelijk én ze doen ook zoveel mogelijk wat ze allemaal moeten, terwijl dat eigenlijk al te veel is om op lange termijn vol te houden en daarom ervaren heel veel mensen stress en vermoeidheid met alle gevolgen van dien. Dat is niet nodig.

In al onze kennismakingen zien we bij de mensen die we spreken dat ze eigenlijk al heel lang rondlopen met 3 grote vragen:

Wie ben ik?

Wat wil ik ?

Waarom wil ik het ?

Wat wil ik ?

Ze weten niet exact WAT ze met hun leven willen.

Wie ben ik?

Ze weten niet precies WAAROM ze leven.

Waarom wil ik het ?

Het is niet helder HOE ze daar vorm aan moeten gegeven.

Onze leerlingen vinden hun eigen antwoorden op deze 3 vragen. En vanaf dat moment hebben ze een gemeenschappelijke eigenschap. Ze leven BEWUSTER en worden niet of minder geleefd.

het pad naar zelfrealisatie

raja yoga

Door de beoefening van Raja Yoga leer je jezelf te bevrijden van jouw verplichtingen en jouw idealen te realiseren. Je leert om jouw idealen ten gunste van jouzelf en jouw omgeving in te zetten en je leert om minder te moeten. Je leert om dat wat je doet ten dienste te stellen van wat je echt wilt. 

Dat doe je niet door je als kluizenaar terug te trekken in een grot, maar juist door vol in het leven te staan en bewuste keuzes te maken. Dat verlangt een heldere en liefdevolle levenshouding.

Ooit heeft Patanjali de 8 stappen van Raja Yoga op schrift gesteld. In die 8 stappen leer je om onder alle omstandigheden die heldere houding vast te kunnen houden. Op dit pad bevrijd jij jezelf van alle stress en verplichtingen en realiseer jij jouw idealen.

Voeg je koptekst hier toeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ontrafel de complexiteit van jouw leven

de 8 stappen van raja yoga

Patanjali heeft als eerste acht logische stappen naar zelfrealisatie geformuleerd. Door deze 8 stappen regelmatig te beoefenen onder de ervaren leiding van een leraar zul je steeds meer de complexiteit van jouw leven ontrafelen en de oorspronkelijke eenvoud weer gaan herkennen. Je zult leren om glashelder naar jouw eigen situatie te kunnen kijken en op basis van jouw eigen inzicht zonder twijfel en vrij van stress knopen door te hakken en consequent te handelen in lijn met wat je écht wilt. Dat geeft een enorm bevrijdend en daadkrachtig gevoel.

het pad naar zelfrealisatie

de opleiding

Wij hebben een gedegen opleiding ontwikkeld om je in dit proces te begeleiden. Dat doen we al 26 jaar. Vrijheid en helderheid bereik je niet van de ene dag op de andere. Je bent al jaren met je leven op weg en hebt je ‘ingegraven’ in overtuigingen en verplichtingen. Door consequent het achtvoudige pad te volgen zul je steeds meer de helderheid en kracht ontwikkelen om voor jezelf en jouw omgeving de juiste keuzes te maken.  Daarom hebben we onze opleiding in 3 fasen opgedeeld. Ze zijn er op gericht jouw te leren jezelf te bevrijden.

Het slechte nieuws is dat het tijd kost. Maar besef dat je al een heel leven achter je hebt waarin je overtuigingen hebt ontwikkeld die in beton gegoten zijn. Het kost je tijd om die opnieuw te overwegen en te doorbreken. Het goede nieuws is dat succes verzekerd is.

"Vanaf de eerste les stap je in een proces van permanente verbetering, waarin je zult ervaren dat je consequent naar meer vitaliteit, helderheid en vrijheid toewerkt. "

zelfrealisatie

de weg naar meesterschap

Onze leraren zijn jou voorgegaan. Ze hebben de kennis doorleefd en zijn allemaal een levend bewijs van de kracht van onze methode. Als je hun aanwijzingen opvolgt zul jij ook jouw levensvragen beantwoorden. En dat kost inderdaad tijd, maar dat neemt niet weg dat je direct profijt zult ervaren.

Basisopleiding [1 jaar]

Je leert het fundament van Raja Yoga en leert thuis te oefenen en de technieken langzaam maar zeker in jouw dagelijks leven toe te passen. Je leert naar rust en helderheid toe te werken.

Docentenopleiding [3 jaar]

In deze fase verdiep je jouw kennis en vaardigheden en doe je de ervaring op om écht in diepe meditatie te raken en de diepste stilte op te zoeken als je helderheid zoekt. Je verwerkt veel ervaringen uit jouw verleden en vindt rust in alles wat je hebt meegemaakt, zodat het jouw oordeel niet langer vertroebelt. Je leert ont-moeten en her-inneren. Dat deze fase Docenten opleiding heet, betekent niet dat je persé Yogaleraar moet worden (het kan wel). Door de methode zo diepgaand te doorleven zul jij je ontwikkelen tot een leraar voor jouw omgeving. Jouw helderheid en liefdevolle levenshouding wordt herkenbaar en voelbaar voor de mensen om je heen. In deze fase leer je jouw Dharma kennen. Je ervaart jouw hoogste levensdoel. Jouw reden van bestaan. 

Meesteropleiding [3 jaar]

In de Meesteropleiding leer je om langzaam maar zeker jouw leven in te richten in lijn met jouw Dharma. Je doet geen concessies meer. Je weet wat je wilt en je handelt ernaar, maar steeds op zo’n manier dat het ook ten gunste komt van de mensen om je heen.

 

Kom kennis maken

Meld je aan voor een gesprek met een van onze meest ervaren leerkrachten

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig