meditatie op woensdagmiddag

alleen mediteren, speciaal voor onze leden

mediteren op woensdag

Speciaal voor al onze leden. Op iedere woensdagmiddag is er een wekelijkse meditatie groep, begeleid door een ervaren docent, Katya Huber. In het midden van de week alle opgedane indrukken weer verminderen, het is en blijft fijn. Samen mediteren werkt goed, je zit gewoonweg gemakkelijker en het houdt je in het oefenritme. 

Je leert op de juiste manier te mediteren in al onze Raja Yoga opleidingen, want meditatie is een belangrijk onderdeel van yoga. We bouwen het wekelijks rustig op. Je zit samen met anderen die regelmatig mediteren. Het effect is groter. Uit onderzoek blijkt dat zowel breinfuncties verbeteren als ook de darmflora veel baat hebben bij regelmatige meditatie. Daarom stellen wij dat langdurige meditatie de homeostase van de darmmicrobiota kan reguleren en op zijn beurt de fysieke en mentale gezondheid gunstig zal beïnvloeden.

De prijs is € 36,-. Als je al lid bent bij ons betreft het een 2e les, dan is het de helft.

wat is meditatie?

Dharana, zo begint het zitten op een meditatiekussen, is concentratie op een zelf gekozen punt. Door goede concentratie verhoog je de kwaliteit van dat gene wat je doet. Er is steeds minder afleiding en dit is de voorbode voor de volgende stap, meditatie.

Dhyana is meditatie en treedt op wanneer concentratie erg goed lukt. Daardoor zijn er bijna geen onderbrekingen meer in de gedachtevorming. Dit zorgt voor een directe sterke afname van spanningen en een toename van rust. Meditatie is voorbode voor de laatste stap: contemplatie.

Door middel van jarenlange bestendige meditatie, dring je door tot de diepere lagen van het diepe Zelf. Dat heet Samadhi. We bouwen het op in de hogere jaren van de Raja Yoga opleidingen. Je gaat zien dat een diep gevoel van vreugde, onvoorwaardelijke liefde en vrede altijd in je aanwezig zijn. Hier kom je tot de werkelijke antwoorden.

Waar en wanneer?

Iedere woensdag van 15.30 - 17.00 aan de Lasonderstraat 3, Enschede.

wat gaan we doen?

De lesruimte is open vanaf 15.30 uur. Je kunt vanaf dan zelf enkele Asana uitvoeren ter voorbereiding. Een pranayama kan ook. Zoals eerder aangeleerd in de lessen. Dit is de perfecte voorbereiding. Om 16.00 uur stipt gaan we van start met oefenen. We zullen verschillende meditatie technieken toepassen welke we beoefenen binnen De Yogaschool. Dit wordt kort uitgelegd. Vervolgens en minstens 30 minuten probeer je in meditatie te komen. Het zenuwstelsel kalmeert fors. Rust ontstaat. Naderhand is er ruimte voor eventuele vragen en/of opmerkingen. 

Een les proberen?

Je bent van harte welkom.

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig