patrick ros

Ervaar de kracht van de stilte

Patrick Ros

Patrick ros

Docent Raja yoga

Yogacharya Patrick Ros is geboren in 1965, hij is Yogabeoefenaar sinds zijn 15e levensjaar. ” Ik ben begonnen met Transcendente Meditatie in 1980. Vervolgens vanaf 1983, na 6 jaar Ananda Marga Yoga volgend, kwam ik na een langere tijd in India in 1989 in een vliegtuig op de terugreis tot een zeer diepe Eenheidservaring. De eeuwige essentie van ieder mens werd me duidelijk, direct daarna werd Dharma of roeping ook duidelijk. De Indiase lesstructuur leek me echter niet zo geschikt voor de westerling. Na terugkeer in Nederland bezocht ik daarom de Raja Yoga vertegenwoordiger alhier en kwam ik in aanraking met het uitstekende opgebouwde lesprogramma  volgens Shri Ajita. We begrepen elkaar direct en ik volgde met veel interesse zijn training. We hebben in de loop der jaren het lesprogramma steeds weer verbeterd en geïntensiveerd. Het staat als een huis en brengt de beoefenaar naar daar waar de vervulling van het leven ligt. Eenheid of Samadhi. Het ont-wikkelings proces van stap 1 naar 8 duurt meerdere jaren. Het vraagt helderheid en kunde van de onderwijzer die nog steeds meer dan enthousiast is, want het werkt.    

In 1995 opende ik het Opleidings en Cursuscentrum in Enschede aan de Dr. Benthemstraat: Vereniging Raja Yoga Twente. Een aantal dependances volgden snel. Aan de Alleeweg 36 en aan de Brinkstraat. De Vereniging droeg haar taken over in De Yogaschool in 2000. Deze Vereniging werd en is nu een samenkomen van Raja Yoga leerkrachten. In 2004 werd ik Yogacharya. Vanaf 2006, kwam het plan voor het bouwen van een goede lesruimte waarbij we ook zouden kunnen wonen. In 2009 was de nieuwbouw gereed en zijn we verhuisd naar het Roombeek, wonend boven 2 lesruimten. De Meidoornstraat vestiging is in 2012 vervangen door een mooie grote lesruimte aan de Lasonderstraat 3. De Emmastraat 147 kwam in 2016 voor de Alleeweg in de plaats. Ik ben getrouwd en heb de zegen van 3 kinderen. 

Ik geef lessen in de meesteropleiding. Ik ben naast een enthousiasmerend Raja Yogaleraar, gespecialiseerd in verschillende natuurgeneeskunde methodieken, daarnaast schrijver van boeken en lesmateriaal. ” Erkenningen zijn er van Shri Ajita, Dr. Shambushivananda en Dr. Sharma.

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig