Aanvragen stap-budget

Krijg € 1.000,- subsidie voor de raja yoga opleiding

STAP-budget aanvragen? Zo gaat dat in zijn werk!

1. Kies je Raja Yoga opleiding

Je kunt kiezen uit de basisopleiding, docentenopleiding en meesteropleiding. Kies de opleiding die voor jou relevant is.

2. Meld je aan bij De Yogaschool

Meld je bij ons aan. Je ontvangt van ons een aanmeldingsbewijs. Dit is nodig om het STAP-budget aan te vragen bij UWV.

3. Dien je aanvraag in bij het UWV

Je kunt je aanvraag indienen via www.stapuwv.nl. Het volgende aanvraagtijdvak start op 3 juli.

4. Controleer je aanvraag

Het UWV beoordeelt de aanvraag binnen vier weken. Log in op www.stapuwv.nl om je aanvraag te bekijken.

5. Starten met je opleiding

Bij goedkeuring krijgt De Yogaschool bericht van UWV en zal je inschrijving definitief worden verwerkt.

6. TIP: Ga voor 10:00 klaarzitten.

Ga ruim vóór 10:00 uur naar www.stapuwv.nl en klik op Aanvragen STAP-budget. Zo vergroot je je kansen.

Schrijf je nu in en vraag op 3 juli om 10:00 het STAP-budget aan bij UWV voor de Basisopleiding die in september begint. Het budget is beperkt en is meestal binnen een uur al op. Wees er dus snel bij!

STAP-budget voor ontwikkeling en scholing

Wil je een yoga-opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan kun je gebruik maken van het STAP-budget. Iedere werkende en werkzoekende Nederlander kan elk jaar € 1.000,- STAP-budget aanvragen om een opleiding te volgen. Hiermee wordt de opleiding stukken voordeliger.

STAP-budget voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je woont in Nederland.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
  • Je ontvangt voor die kosten van je opleiding waarvoor je STAP-budget aanvraagt, nu of later geen bijdrage van iemand anders dan UWV.
  • Het startmoment van je opleiding ligt minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
  • Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
  • Je kunt per jaar voor één opleiding STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-budget te volgen.

Kijk voor alle voorwaarden op stapuwv.nl.

Veelgestelde vragen

De opleidingen Raja Yoga kost € 1390,00 per jaar. (Wordt betaald in 10 termijnen van € 139,00 per maand ). Na het toewijzen door het UWV van het STAP-budget gaat hier € 1000,00 euro van af en kom je dus op € 390,00 per jaar of 10 termijnen van € 39,00.

Je kunt de Basisopleiding, Docentenopleiding en Meesteropleiding volgen. De Basisopleiding kun je elke twee maanden aanvragen.

Alle vervolgjaren vanaf docenten 1 kunnen worden aangevraagd op deze data: Op 1 juli 2023 voor september en op 1 november voor 1 januari 2024.

Na het kiezen van je opleiding kun je je aanmelden bij De Yogaschool door contact op te nemen. Je zult een aanmeldingsbewijs krijgen dat nodig is bij het UWV. Vervolgens kun je de aanvraag indienen op www.stapuwv.nl. Het UWV beoordeelt de aanvraag binnen 4 weken. Bij goedkeuring krijgt De Yogaschool bericht van het UWV en zal je inschrijving verwerkt worden.

Ja, als ZZPer is het ook mogelijk om STAP-budget aan te vragen.

Het STAP-budget is een nieuwe subsidieregeling vanuit de overheid. Hiermee kan iedere werkende of werzoekende in Nederland een opleiding volgen om zijn of haar positie op de arbeidsmarkt te versterken. Per jaar kun je één keer STAP-budget aanvragen. Het maximale subisidiebedrag bedraagt € 1.000,-.

De STAP-regeling vervangt de fiscale aftrekmogelijkheid voor studiekosten.

Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor de Basisopleiding. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 3 juli 2023 om 10:00 uur. We raden je aan om ruim van tevoren ( vóór 10:00 uur) naar www.stapuwv.nl te gaan en te klikken op ‘Aanvragen STAP-budget’. Hoe eerder, hoe beter. Je wordt dan om 10:00 direct aan de wachtrij toegevoegd. Wanneer je pas om 10:00 uur inlogt, is er een grote kans dat het STAP-budget op is voordat je aan de beurt bent. Ga dus zo vroeg mogelijk naar www.stapuwv.nl, klik op ‘Aanvragen STAP-budget’ en ververs je browser niet meer. 

Let op: bij drukte kan er een digitale wachtrij zijn bij het STAP-portaal. Is dit het geval? Sluit je venster of browser dan niet af.

Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs vóór 2 juli

Is je aanvraag goedgekeurd door UWV? Gefeliciteerd! Zodra wij alle informatie van het UWV hebben, verwerken wij je inschrijving. Wanneer deze is verwerkt, ontvang je van ons per e-mail een definitieve bevestiging.

Bij afkeuring kun je gewoon beginnen als je wilt en betaal je het normale maandbedrag zelf. Je probeert voor de vervolgjaren het gewoon nog eens opnieuw. 

Ben je afhankelijk van toekenning door STAP? Dan kun je in het volgende tijdvak gewoon een nieuwe STAP-aanvraag indienen bij UWV voor de opleidingen die daarna gaan starten. Als je dan bent toegewezen begin je dus 2 maanden later. 

STAP-budget aanvragen bij UWV

STAP-budget aanvragen is heel gemakkelijk. Neem contact op met De Yogaschool en geef door welke opleiding je wilt volgen. Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee vraag je jouw STAP-subsidie online aan bij UWV via www.stapuwv.nl. Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit op dinsdag 1 november.

Goed om te weten!

De vraag naar STAP-budget is groot en op = op. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! Ga op 3 juli ruim vóór 10:00 uur naar www.stapuwv.nl, klik op Aanvragen STAP-budget en ververs je browser niet meer. Als je je hebt aangemeld voor je opleiding, ontvang je van ons per mail alle informatie die je nodig hebt om je aanvraag in te dienen bij UWV.

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, maken wij je inschrijving definitief. UWV betaalt je opleiding dan rechtstreeks aan De Yogaschool. Het resterende bedrag dien je zelf te betalen.

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt afgekeurd?

Geen zorgen! Je zit nergens aan vast. Je inschrijving wordt pas definitief als je het STAP-budget krijgt toegekend. Gebeurt dit niet, dan kun je je aanmelding kosteloos annuleren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de opleiding zonder STAP-budget te volgen.

meer informatie over het stap-budget?

Zijn er nog onduidelijkheden, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Mascha Ros

Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken. Daarnaast gaan wij veilig om met jouw gegevens en delen deze niet.

Lonnekerspoorlaan 88

Enschede

Email:

administratie@yogaschool.nl

Telefoon:

053-4336887

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig