blogs

Leven met Orkanen

Leven met orkanen

De afgelopen weken wordt het nieuws gedomineerd door de enorme schade die de orkaan Irma heeft aangericht op de Caraïben en in het Zuid-Oosten van de Verenigde Staten. Het overstemde zelfs een aantal andere grote rampen die zich tegelijkertijd voltrokken. Natuurlijk leven we mee met alle mensen die getroffen zijn en hun leven weer moeten opbouwen.

Vanuit die gedachte ontstaat ook de vraag hoe je als Yogabeoefenaar met tegenslag om zou kunnen gaan. Iedereen wordt op zijn of haar manier zo nu en dan getroffen door ‘natuur’-rampen. In dit werelddeel is dat meestal niet in de verschijningsvorm van orkanen of aardbevingen, maar ook een plotselinge ziekte of het verlies van een geliefde, ontslag of iedere andere vorm van onverwachte ingrijpende onzekerheid kan inslaan als een bom.

In de beoefening van Yoga wordt veel gesproken over onthechting, maar er zijn momenten in het leven dat ervaringen zo overweldigend zijn dat afstandelijkheid en onthechting misplaatst en onnatuurlijk voelen. Op zulke momenten is overgave de meest effectieve remedie. Erken dat je het ook niet weet, maar aanvaard de situatie zoals die is. Koester het vertrouwen dat iedere ervaring, hoe ernstig en ingrijpend die ook mag zijn, alleen door jouzelf kan worden omgebogen naar een leerervaring. Vaak niet direct, maar wel in de loop van de tijd.

Door die levenshouding kun je weer met vertrouwen naar voren kijken én doe je recht aan het verlies dat je voelt. Je zult ontdekken dat het je sterker maakt. In het centrum van de vortex van de orkaan heerst stilte. Door yogabeoefening leer je in meditatie te ervaren dat hetzelfde geldt in je eigen innerlijk. Door jouw concentratie naar binnen te verleggen en de liefdevolle stilte van je hart te ervaren komen de inzichten vanzelf. Het leven is een proces van her-innering. Je wist het allemaal al, je was alleen afgeleid. De stille bedachtzaamheid die volgt op de ervaring van verlies zal je de weg wijzen om datzelfde verlies om te buigen naar een bron van kracht en groei.

Veel succes.

Interesse? Je bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking.

Als je onze blogs waardevol vindt voor anderen, deel ze dan via mail of via de onderstaande link.

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig