blogs

Blijf rechtop lopen en geestelijk groeien

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

Blijf rechtop lopen en geestelijk groeien

Vaak zie je dat mensen in hun leven zich ontwikkelen volgens een herkenbaar patroon.  Er is meestal (helaas) sprake van een geleidelijke afname van energie en (hopelijk) een toename van bewustzijn. Dat laatste verlangt wel een grondhouding waarin je bereid bent om de oorzaak van je problemen bij jezelf te zoeken. Als je de gewoonte hebt om de schuld te geven aan je omgeving dan leer je niks. Zelfs als mensen een constructieve grondhouding hebben maar verder niet bewust werken aan hun eigen ontwikkeling verloopt de afname van energie sneller dan de toename van bewustzijn. Dat zie je bij het proces van ouder worden. Langzaam zakt het energieniveau. Het enthousiasme voor mogelijkheden neemt geleidelijk af en tegelijkertijd zakt het lichaam onder invloed van de zwaartekracht.

Yogabeoefening is een effectieve methode om dit proces om te buigen. Door consequent Asana en Pranayama te blijven beoefenen in een vast dagelijks ritme blijft de energiedoorstroming in je lichaam gezond en blijven spieren en gewrichten tot op hoge leeftijd goed functioneren. Dit heeft een gunstige uitwerking op bloedsomloop, organen, klieren, brein en je fysieke houding. Dagelijkse fysieke beoefening van Yoga helpt je om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven. De vele voorbeelden van mensen die tot in lengte van jaren het bewijs leveren zijn daarvoor overtuigend bewijs. Maar ook de wetenschappelijke onderzoeken die het belang van regelmatige fysieke beweging voor gezonde veroudering aantonen stapelen zich op. Meditatie bevordert (zeker in combinatie met Asana’s en Pranayama) de ontwikkeling van je bewustzijn. De training van concentratievermogen en de ontwikkeling van innerlijke beschouwelijkheid zorgen ervoor dat bewustwording zich in een opgaande spiraal ontwikkelt. Naarmate je zelfkennis toeneemt leer je steeds sneller de essentie van je eigen leven en van het leven in het algemeen te doorgronden.

De inzet van deze twee krachten (fysieke en geestelijke training) in je leven heb je zelf in de hand! Trouw aan deze combinatie van de regelmatige training van lichaam en geest bevordert een lang leven in goede gezondheid en die lange tijd kun je benutten voor de ontwikkeling van een liefdevolle levenshouding en innerlijke wijsheid. Daaraan herken je mensen die erin geslaagd zijn om hun leven over een lange periode in harmonie te houden. Die mensen hebben ruimte gevonden voor realisaties. Ze hebben kennis bewust doorleeft en tot inzicht in zichzelf verankerd. Als dat lukt stabiliseert je bewustzijn. Mensen die lang gezond en helder zijn blijven geestelijk groeien en staan tot op hoge leeftijd vitaal in het leven. Let er maar eens op; ze zijner wel: oude mensen met fonkelende pretoogjes en een uitstraling van innerlijke rust en wijsheid. Het is helaas niet de normale verwachting tegenwoordig. Daar hebben we als samenleving wat te leren.

Eindigen op een hoogtepunt in je ontwikkeling met een voldaan gevoel is een bewijs van levenskunst. Dat wensen we natuurlijk iedereen toe. In onze lessen krijg je de handvatten aangereikt om je dit eigen te maken. Door je daaraan over te geven ga je steeds meer houden van je beoefening. Duizenden jaren oude kennis is voor je beschikbaar om je leven lang, gezond en gelukkig te leven. Naarmate je de waarde ervan letterlijk in lengte van jaren aan den lijve ondervindt ga je het vanzelf steeds meer koesteren.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig