blogs

Vetrouwen is leven

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

Vertrouwen is leven

Van wantrouwen wordt je druk in je hoofd

Veel mensen klagen over te veel drukte in hun hoofd. Ze zijn onrustig, hebben hoofdpijn, worden midden in de nacht wakker en kunnen dan niet meer slapen. Als je in alle eerlijkheid jouw mentale drukte gaat onderzoeken, dan zie je dat je druk in je hoofd bent, omdat je iets probeert te begrijpen. Je probeert dus ergens grip op te krijgen. Er gebeurt van alles in je leven, je bent niet gerust op de uitkomst en die angst heeft je in de greep. Mentale drukte komt voort uit wantrouwen. Als je dat weet om te zetten in overgave ben je ervan verlost. Leer om te leven vanuit vertrouwen. Vertrouw op jezelf, op je ware aard en op de liefdevolle intelligentie van Het Leven.

Als kind was dat jouw natuurlijke houding. Als kind kon je volledig zorgeloos opgaan in je spel en aan het einde van de dag uitgeput in slaap vallen om 10 uur later wakker te worden om weer verder te spelen. Dat lukt dus niet meer. Je hebt dat vervangen door gepieker. Sta daar even goed bij stil. Jij bent het contact met jezelf verloren. De enige die dat kan herstellen ben je zelf.

Relativeer je voorkeuren. Kijk er goed naar. Wat zou er nou écht veranderen als het allemaal een beetje anders loopt dan je nu wilt? Meestal kun je vaststellen dat er in wezen niets aan de hand is als het leven anders loopt dan je wilde. Een nieuwe situatie verlangt aanpassing, maar biedt ook weer nieuwe mogelijkheden. Vertrouw op je eigen vindingrijkheid. Fysiek besta je grotendeels uit water en dat kenmerkt zich door aanpassingsvermogen.

De echte oorzaak van drukte in je hoofd is gebrek aan zelfvertrouwen. Als je erin slaagt om door trouwe oefening en diepe meditatie een onvoorwaardelijke relatie met jezelf te ontwikkelen, dan spelen omstandigheden geen rol meer voor je gemoedstoestand. Je weet dan dat jij onder alle omstandigheden jouw zielsverlangen kunt realiseren. Je weet dat je steeds mogelijkheden zult zien om jouw leven waardevol te maken.

Blijf trouw aan jezelf. Bewaak je ritme en vitaliteit en koester de innerlijke stilte. Jouw innerlijke waarnemer weet allang waar je naartoe op weg bent en het staat vast dat je die bestemming zult bereiken.  Door beoefening van Raja Yoga ga je het leven steeds meer waarderen en is jouw plek in het geheel steeds helder. Dan zie je de essentie: Wantrouwen is óverleven en vertrouwen is léven.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

Interesse? Neem contact op!

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Drie stappen naar rust

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Rede(n) voor overgave

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Begrijpen of begrip

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig