blogs

Wil je wel rust?

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

 Wil je wel rust?

Of verstoor je het zelf?

Veel mensen hebben problemen met stress en chronische vermoeidheid. Ze voelen een diep verlangen naar rust en ruimte voor herstel. Desondanks lukt het ze vaak niet om op eigen kracht die rust en ruimte in hun leven te krijgen. Laten we daarom eens wat beter onderzoeken wat eraan te doen is. Het helpt als je een paar stappen zet in je bewustwording om te herkennen wat er aan de hand is.

  1. Zoek de oorzaak bij jezelf.

De eerste stap is dat je bereid bent om de oorzaak bij jezelf te zoeken. Verlies je niet in pogingen om je omstandigheden te veranderen, zodat je makkelijker rust zou kunnen vinden. Dan ben je druk met je omgeving, maar niet met jezelf. Als je beseft dat jij degene bent die de onrust voelt en zichzelf uitput, dan erken je ook dat jij de rust in jezelf moet zien te vinden.

  1. Je kunt niet tegen stilte.

Kijk eens goed naar je eigen gedrag. In de praktijk komt je drukte in golven. Je hebt ook rustige periodes. En wat doe je dan, als je weer ruimte voelt? Waarschijnlijk ga ja dan eerst even herstellen. Dan krijg je weer meer energie. En wat ga je doen met die energie? Juist, dan ga je weer nieuwe plannen maken en zo de drukte voor de toekomst in gang zetten. Het lukt je niet om de leegte ongevuld te laten.

  1. Je vind jezelf geen goed gezelschap.

De meest voorkomende reden waarom je die leegte niet ongevuld kunt laten is dat je onbewust niet genoeg van jezelf houdt. Je vindt dat je geen recht hebt op die vrede, rust en ruimte. Je vindt onbewust dat je iets moet presteren, of iets moet bijdragen om er te mogen zijn.

Raja Yoga beoefening verschaft je een pad om deze 3 stappen te zetten. Door middel van Asana en Pranayama leer je om je vitaliteit en energiereserves beter in balans te houden. Met meditatie en contemplatie leer je om van de stilte te gaan houden en van jezelf te houden. Je ontwikkelt een dagelijks ritme om vanuit een gezonde afstandelijkheid naar je leven en naar je eigen rol daarin te kijken en bewust te voelen wat goed voor je is. Het besef ontwaakt dat je een Ziel bent met een lichaam en een persoonlijkheid en dat de Ziel die je bent onvoorwaardelijk van je houdt en niets liever wil dan dat jij je leven leidt zoals jij dat voor je ziet. Jouw leven is een uitnodiging aan jou om je zielsverlangen te realiseren en momenten van stilte zijn momenten van herstel en bezinning. Dat zijn momenten van investering, die je de mogelijkheid verschaffen om daarna weer vol energie je leven inhoud te geven en waardevol te zijn voor je eigen ontwikkeling en voor anderen. Als je dat zelf ook zo gaat voelen, je voelt dat je waardevol bent en dat jouw rust een investering is in de toekomst, dan wordt het je natuurlijke neiging om die rust ook goed te bewaken.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP!

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig