blogs

Zinvol

Nature photographer Beautiful Nature Norway Preikestolen or Prek

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

Zinvol

Op de één of andere manier streven we allemaal wel naar zingeving in ons leven. De ene persoon is daar bewuster en actiever mee bezig dan de ander, maar zeker als het leven een beetje tegen zit dan komen toch die vragen weer naar boven uit ons onderbewustzijn: ‘waar is het allemaal goed voor?’ en ‘waarom overkomt nou juist mij dit?’ en ‘wat kan ik doen om het zinvol te maken?’. 

Een helder beeld van de zin van ons bestaan kan ons een baken van harmonie en stabiliteit geven. We verlangen ernaar maar velen van ons hebben moeite om het concreet te maken. Laten we daar deze week eens bij stil staan. Het is namelijk eenvoudiger dan je denkt (letterlijk!) en als je dat eenmaal beseft heb je daar de rest van je leven plezier van.

Om te beginnen hoef je niet persé iets te doen om een zinvol leven te leiden. Je bent hier om ervaringen op te doen die bijdragen aan je ont-wikkeling. In de eerste jaren van je leven ben je gaan geloven dat jij je lichaam en persoonlijkheid bent, dat jij ‘jij’ bent en je hebt allerlei beschermingsconstructies in je leven aangebracht om te zorgen dat die ‘jij’ zich veiliger voelt. Dat is de overlevingsstrategie van jou als kwetsbaar kind geweest en daar ben je aan gaan hechten omdat het je zekerheid leek te bieden. Jouw ont-wikkeling is het proces van het afwikkelen van al die beschermingslagen. Daar is dus moed voor nodig. Naarmate je meer van die lagen durft los te laten hoe dichter je bij je ware aard komt. En dan ontdek je (alweer letterlijk!) dat je ware aard eeuwige liefdevolle en intelligente wilskracht is. Zodra je dat ook maar één keer bewust ervaren hebt dan ben je zinvol. Dan ben je vol van zin. Dan ben je en dan is dat voldoende.

Raja Yoga is de methode om je naar je ware aard te brengen. Als je netjes de acht stappen volgt en die de leidraad van je leven maakt dan kom je in de loop der tijd steeds meer tot de conclusie dat je niets aan jezelf hoeft tot te voegen om zinvol te zijn. Je ontdekt dat sommige van je eigen overtuigingen je in de weg staan om je zinvol te voelen en je laat ze los. Je wordt langzaam maar zeker, stap voor stap, je authentieke tijdloze zelf en je leert om daar volmaakt vrede mee te hebben. Je overziet het verloop van je leven, je begrijpt waarom het onvermijdelijk was dat het tot nu toe liep zoals het gelopen is en je ziet de waarde in van iedere pijnlijke of niet-pijnlijke ervaring die je hebt opgedaan. Dit proces brengt je naar huis naar je ware aard en dit proces is de zin van je bestaan.

Naarmate je daarin verder vordert wordt het voor je omgeving steeds beter zichtbaar en voelbaar dat jij meer innerlijke vrede en authentiek geluk hebt gevonden. Dat wil in wezen iedereen dus wordt je steeds meer een voorbeeld voor anderen. Je wordt een inspiratiebron voor je omgeving. Je wordt het levende bewijs van het feit dat tijdloos geluk beschikbaar is voor iedereen. Daarmee geef je anderen de moed om door te gaan. En zo krijgt de zin van jouw zinvolle bestaan een tweede dimensie. Het is zinvol voor jezelf én voor de mensheid. 

We hebben de weg erheen al vele malen beschreven en we vertellen het je wekelijks in de les. De weg naar duurzaam geluk is de weg naar binnen. Yoga is verbinden met je ware aard. Toewijding aan meditatie brengt je erheen. Het zal je lukken. De uitkomst staat al vast en je toewijding versnelt het proces.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP!  

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

1 gedachte over “Zinvol”

  1. Dankje voor deze bemoedigende blog 🙏🏻 Het is dus niet zo dat je alleen een zinvol leven leidt als je maatschappelijke waarde toevoegt, liefdadigheid betracht, je inzet voor een goed doel, de medemens. Je BENT al zinvol. Mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig