blogs

Samen zijn

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

Samen zijn

Samen lachen, samen huilen

 We mogen weer meer samen zijn. Dat is natuurlijk fijn. Mensen hebben een diep verankerd verlangen naar eenwording. Samen voelen we dat en delen we dat. Daarbij helpt het als jij je bewust bent van de processen die een rol spelen in groepen. Het kan namelijk steeds 2 kanten op. Energie kan samentrekkend of uitdijend zijn.

De uitdijende kant van samen zijn is genieten, geluk delen, inzichten delen, van elkaar leren; kortom samen groeien. Geluk verspreiden, helderheid vermeerderen.

Maar er is ook een schaduwzijde en die ligt altijd op de loer. Dat is roddelen, leedvermaak, medelijden en angst verspreiden, kortom samen krimpen. Verwarring verspreiden.

Veel mensen gaan makkelijker mee met het negatieve scenario en daar zit het gevaar. We zijn nou eenmaal fysiek overwegend samentrekkend en als we al een beetje moe of zorgelijk zijn, weegt dat nog zwaarder. De intentie van samenzijn is verbinding. Je hebt de neiging om onderwerpen te zoeken waar je snel en makkelijk aansluiting met elkaar vindt, waarin je iets gemeenschappelijks ontdekt. We komen nu uit een periode waarin angst en zorgelijkheid de boventoon hebben gevoerd. Dan bestaat dus de neiging om verbinding te zoeken op het negatieve. In groepen kan zich dat snel vermeerderen. Dat is slecht voor die groep, maar ook voor jezelf. Het trekt je naar beneden. Het is een blok aan je been.

Oefen jezelf erin om steeds het positieve licht te zijn als je samen met anderen bent. Laat steeds de positieve kant van de zaak zien. Werp er licht op. Je zult snel merken dat je met het verspreiden van licht ook weer licht zult verzamelen. Ten eerste blijft het negatieve niet aan je hangen als je steeds licht verspreid. Bovendien zullen de mensen die in licht reizen dichter bij je blijven. Soort zoekt soort. Zowel het positieve als het negatieve verspreiden zich. Zorg ervoor dat jij je er steeds bewust bent van wat je zelf verspreidt. Maak er een gewoonte van om dagelijks te reflecteren op dit proces. Heb je het leven lichter of zwaarder gemaakt vandaag? Heb je het lichter kunnen maken voor jezelf, maar ook voor anderen? Meditatie is daar natuurlijk de methode voor. Dat weet je al. Koester het. Blijf oefenen.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP! 

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Drie stappen naar rust

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Rede(n) voor overgave

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Begrijpen of begrip

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig