blogs

Slowmotion

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

Slow motion

Vertragen als weg naar een oplossing

Het lijkt wel of steeds meer mensen moeite hebben met de complexiteit van ons leven. Onze geavanceerde Westerse samenleving is ingewikkeld geworden. Daardoor hebben we ook steeds meer het gevoel dat veranderingen steeds sneller gaan. Mensen hebben het gevoel dat ze het niet meer bij kunnen houden. Voor hun gevoel moeten ze steeds meer en hebben ze steeds minder ruimte voor zichzelf. Stress en vermoeidheid zijn voor veel mensen ‘normaal’ geworden. Maar het gevoel dat je de hele dag moet rennen is natuurlijk niet normaal en ook niet goed voor je. Daardoor functioneer je minder goed en als je niet oppast ontwikkel je chronische klachten.

Een belangrijk deel van die gevoelsmatige versnelling en complexiteit overkomt je. Het is een ontwikkeling in de samenleving en je kunt er niet echt invloed op uitoefenen. Je kunt wel leren om er beter mee om te gaan. Hoe kun je nou zorgen dat je minder wordt meegesleept door de hectiek die tegenwoordig zo normaal lijkt?

Er zijn twee zaken van belang om te beseffen. Dat zal je helpen om je vrijer te voelen:

  1. Als je het gevoel hebt dat je overzicht verliest, omdat er te veel tegelijk gebeurt, dan is vertragen de enige remedie. Als je op de rem trapt krijg je vanzelf meer overzicht.

  2. Als je het gevoel hebt dat je haast hebt, dan is het ego actief. Er is sprake van een hechting. Je wordt belast met een angst of een verlangen en je voelt druk om daarnaar te handelen. Daarvoor is relativeren de remedie. Neem een beetje afstand en zie dat het meestal wel los loopt. Kijk eens goed wat je nou écht kan gebeuren. Kijk nog eens goed naar al die andere keren dat jij je zorgen maakte. Meestal liep het wel los…

Leef je leven dus wat meer in slow motion. Beschouw het op een gezonde afstand, neem je tijd om te genieten van al het mooie dat er is en laat je niet van de wijs brengen door kansen die je zou kunnen missen. Er komen wel weer nieuwe. Vertragen doe je overigens niet door uit te stellen wat je moet doen. Dan stapelen de verplichtingen zich op. Vertragen doe je door te zorgen dat je minder hoeft te doen. Zeg eens wat vaker ‘nee’ en ontdek dat dit bijdraagt aan je geloofwaardigheid, want als je dan wel een keer ‘ja’ zegt, dan sta je ervoor in en kun je het weloverwogen op je nemen.

Meditatie is de sleutel. Daar word je stiller, beschouwelijker en vrijer van. Blijf oefenen. Geniet ervan. Neem de tijd.

Veel succes

 

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP! 

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Liefdevolle Reflectie

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Kom op tijd

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Voorbij de angst

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig