blogs

Bezinning

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

Bezinning

Maak het zinvol

Voor veel mensen zijn de kerstdagen en de jaarwisseling een moment om terug te kijken naar het voorbijgaande jaar en vooruit te blikken naar het aankomende jaar. Het is een moment van bezinning. In een dergelijke overdenking strijden positieve en negatieve gedachten om de aandacht. Het is van belang om gevoelens van schaamte of schuld daarin los te laten. Zelfs als zaken niet gelopen zijn zoals je had gewild, voel dan dat je wel degelijk goede intenties had en dat je wat hebt kunnen leren van je ervaringen. Het is zonde om te blijven hangen in het verleden. Ook in een vooruitblik naar het komende jaar is de sleutel te vinden door be-zinning letterlijk te nemen. Wat ga je doen om te zorgen dat je leven ook volgend jaar weer zin-vol is? Voel goed waar je zin in hebt. Goede voornemens gaan maar al te vaak over de dingen waarvan je vindt dat ze moeten. Dat legt alleen maar druk op de start van je nieuwe jaar. Je brengt meer vrijheid in je leven door te beseffen waar jij je gevoel van zingeving mee kunt voeden. Dat zijn de zaken die je met hart en ziel wilt doen. 

Daarin komen twee vragen naar boven:

  1. Wat wil je in het komende jaar voor jezelf leren en doen, zodat je meer liefde en vrijheid in je leven kunt brengen?
  2. Wat wil je bijdragen aan de ontwikkeling van je naasten en andere medemensen?

Als je daar invulling aan weet te geven dan wordt 2023 een stralend jaar voor je. En dat is wat we je van harte toewensen. De lessen beginnen alweer snel en dan hebben we weer een heel jaar voor ons om samen invulling te geven aan onze bezieling.

Tot spoedig.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP!  

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig