blogs

Koninklijke ervaring

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

Koninklijke ervaring

Het leerzame leven van Queen Elisabeth II

Er wordt wel eens gezegd dat een intelligent mens leert van zijn of haar ervaringen, maar een wijs mens leert van de ervaringen van anderen. In dat kader is het wijs om stil te staan bij de ervaringen van de recent overleden vorstin van Engeland Queen Elisabeth II. In een regeer periode van 70 jaar toewijding doe je mensenkennis op.

Een citaat van haar is:

“Over the years, those who seemed to me to be the most happy, contented and fulfilled have always been the people who lived the most outgoing and unselfish lives.”

Laten we vanuit ons perspectief van Koninklijke Yoga (Raja Yoga) naar deze uitspraak kijken. De trefwoorden voor gelukkig leven zijn unselfish en outgoing. Hoe minder egoïstisch mensen zijn en hoe vrijer ze zich voelen om spontaan te zijn, hoe gelukkiger ze zijn. Dat is inderdaad een wijze observatie, die we vanuit onze yogabeoefening goed kunnen herkennen.

Door de beoefening van Raja Yoga leer je steeds beter om je persoonlijkheid als je eigen bouwwerk van voorkeuren en afkeuren te zien, dat al snel als een gevangenis kan gaan voelen. Naarmate je meer presteert of behulpzamer wordt gaan mensen bijvoorbeeld ook meer van je verwachten. Maar als je steeds de vrijheid voelt om af te wijken van je ingesleten patronen en juist eens niet te doen wat anderen van je verwachten, dan wordt je al vrijer. Als je die houding ook nog eens weet te verbinden met idealen die je vanuit je hart kunt steunen, dan komt er een tijdloze kracht in je naar boven die je de snelweg naar geluk wijst. Je vindt een balans tussen 2 krachten:

1. Jezelf voldoende serieus nemen om goed voor jezelf te zorgen en naar buiten te treden met je idealen
2. Jezelf niet zó serieus neemt dat het beperkend voor je werkt

Dat is de gulden middenweg naar een gelukkig leven. Dat ervaren we elke dag bij onze beoefening van Raja Yoga en bij de toepassing van onze inzichten in de dagelijkse praktijk. De ervaring van Queen Elisabeth II, die ze heeft opgedaan in een leven dat volledig was toegewijd aan een hoger ideaal heeft haar tot ditzelfde inzicht gebracht. Dat is een inspiratie voor iedereen en dat is goed te zien aan de lange rijen bij haar begrafenis.

Door regelmatig Asana, Pranayama en meditatie te beoefenen heb je steeds toegang tot universele inspiratie en zal je gaandeweg een levenshouding ontwikkelen die gericht is op het herstel en behoud van harmonie in jezelf én je omgeving, want dat is je natuurlijke staat van zijn.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.
Interesse? Neem contact met ons op!
Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig