Maandelijkse opleiding

Te volgen vanuit heel Nederland

De beoefening van Raja Yoga zorgt er voor dat je snel op alle gebieden in je leven meer harmonie gaat ervaren. Je merkt dat aan een betere gezondheid, een slank, soepel en sterk lichaam. Je ontwikkelt voldoende zelfvertrouwen en krijgt meer helderheid. Al onze lessen zijn uitdagend en tegelijkertijd is er een zachte en vriendelijke aanpak en daarmee zijn de lessen geschikt voor iedereen.

Deelnemen vanuit heel Nederland

Een fysieke lesdag per maand

29 jaar lang toonaangevende yogabeoefening

Persoonlijke mentorgesprekken

Online leeromgeving

Raja Yoga is de meest oorspronkelijke, meest zuivere vorm van Yoga. Raja Yoga is duizenden jaren oud en nog steeds actueel. Het beschrijft een methode van 8 stappen waarmee je tot op hoge leeftijd een gezonde geest in een gezond lichaam ontwikkelt. Raja Yoga is gebaseerd op de Yoga Sutra’s van Patanjali.

Dit ga je leren tijdens de lesdagen

Een logische denkmethode die compromissen overbodig maakt

Praktische handvatten voor jouw leven en leiderschap

Fysieke oefeningen voor vitaliteit, kracht en souplesse

Concentratietechnieken voor energiebeheersing

Innerlijke stilte en door concentratie en meditatie

Een beproefde techniek voor bewuste zelfreflectie

Maandelijkse opleiding Raja Yoga

De beoefening van Raja Yoga leert je om harmonie en helderheid in je leven te brengen. Je leert steeds beter vitaliteit en alertheid te ontwikkelen, rust en ruimte in je leven te brengen en te zien wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. Onze lesdagen zijn een baken van rust en helderheid dat je helpt om de dagelijkse hectiek te ontstijgen.

In je eigen tempo

Raja Yoga toepassen in je dagelijkse leven

Stap voor stap en in je eigen tempo raak je bekend met de methode van het achtvoudige pad van Raja Yoga. In de maandelijkse lesdagen oefen je onder begeleiding van een ervaren leerkracht. Gedurende de maand kun je een 1-op-1 sessie via zoom plannen, waarin je al je vragen kunt stellen over de toepassing van Raja Yoga in je dagelijks leven. Zo heb je de ruimte om je eigen balans in yogabeoefening te vinden. 

Deze lesdagen zijn bedoeld voor mensen die verdieping zoeken in hun bewustwording, maar in de praktijk op dit moment niet in staat zijn zich te verbinden aan een meerjarige opleiding met wekelijkse lessen in Enschede. Je hoeft geen ervaring met Yoga te hebben om deel te nemen. Je bent van harte welkom.

Maandelijkse lessen

1 lesdag per maand & mentorschap

De lesdagen vinden steeds plaats op de eerste vrijdag van de maand en hebben een vaste structuur:

10:30 – 11:30 Asana – Fysieke houdingen oefenen
11:30 – 11:40 Pranayama – Energieoefening
11:40 – 12:10 Concentratie en Meditatie
12:15 – 13:15 Theorie over Raja Yoga
13:00 – 14:00 Pauze
14:00 – 15:00 Ervaringen uitwisselen onder begeleiding van de leerkracht. Hoe maak je van je leven een springplank voor bewustwording? Elke maand neem je een oefening mee om in de praktijk toe te passen. In de volgende les bespreken we hoe dat gegaan is en wat je geleerd hebt.
15:00 – 15:30 Asana – Vitaliteit opbouwen en herstellen
15:30 – 16:30 Theorie
16:30 – 17:00 Zelf onderzoek

Een gezond lichaam

Door de boefening van Raja Yoga wordt je lichaam sterker, soepeler en over het algemeen gezonder. Eventuele pijn of klachten die je hebt nemen af.

Rust en helderheid

Door de beoefening van concentratie en meditatie zal je meer rust en helderheid krijgen. Je leven wordt overzichtelijker en zal minder druk en stress gaan ervaren.

Vrijheid en geluk

Waar velen opzoek zijn om geluk buiten zich te vinden ga je door de beoefening van Raja Yoga naar binnen, de plek waar dit geluk altijd al aanwezig was.

Wat heeft de yoga opleiding voor onze leerkrachten betekend

Doe maar eens mee, plan een gesprek in.

De kosten

De kosten voor de opleiding zijn €1470,00 per jaar. Dit wordt betaald in termijnen van €147,00 per maand ( 10 maanden ). Alle lesmateriaal, die lesboeken (ter waarde van € 110) die we in het betreffende jaar behandelen, zijn inbegrepen in de prijs.

Wij hebben het kwaliteitskeurmerk van de NRTO ontvangen (De Nederlandse Raad voor Training en Opleidingen). Dit keurmerk staat voor kwaliteit en professionaliteit én gaf mogelijkheid voor STAP. Deze regeling is nu vervallen. Daar komt waarschijnlijk een andere voor terug. Zo gauw dat bekend is zullen we dat vermelden. 

Meer informatie over het stap-budget en hoe je dit kunt aanvragen?

Veelgestelde vragen

Yogabeoefening bestaat uit 8 verschillende onderdelen. De meest bekende zijn de houdingen, asana geheten en meditatie, dhyana. Deze onderdelen zijn logisch met elkaar verbonden, met nog 6 andere wat minder bekende stappen, om het doel van yoga te bereiken.

Het doel van Yoga is het verbinden van de persoonlijkheid met de ziel. De persoonlijkheid zal eerst versterkt worden, een stuk vitaler en tevens rustiger worden. Door de aandacht naar binnen te brengen zal er een nieuw of beter contact ontstaan met de toeschouwer of de ziel.

Deze werken snel toe naar een gezond lichaam, vrij van kwalen en hindernissen. Het is een uitgekiend systeem dat bestaat uit voornamelijk rek en strek houdingen. De houdingen worden langzaam in kracht en souplesse opgebouwd binnen De Yogaschool. Ze zijn nergens mee te vergelijken. Het doel is om het lichaam tot rust te brengen en geschikt te maken voor meditatie en samadhi.

De kalmering van het zenuwstelsel en de hersenen heeft een weldadig effect op het menselijk herstel en welzijn. Steeds meer onderzoeken tonen dit aan. Dhyana of meditatie wordt langzaam opgebouwd en deze éénpuntigheid of hoge concentratie wordt niet zomaar verkregen. Als het na een tijdje oefenen goed lukt wordt het denken kalm en daardoor komt er overzicht en helderheid. Stap 8 of samadhi komt dan binnen bereik. 

Yogabeoefening is gebaseerd op experiment en kan alleen daardoor tot eigen intrinsieke oplossingen komen. Daar is inzet en tijd voor nodig. Het zelfonderzoek is tevens het onderzoek van het leven. De beoefenaar probeert aanname uit te sluiten om tot eigen antwoorden te komen. Ieder geloof wordt gerespecteerd evenals iedere wetenschap.     

Een les duurt in de basisopleiding 2,5 uur, in de docentenopleiding 3 uur. We beginnen bij binnenkomst, na een rustmoment gezamenlijk aan asana, de leerkracht helpt en verklaart, laat oefeningen zien. Daarna komt er ontspanning en vervolgens concentratie. De theorie daarna duurt ongeveer een half uur, er is overleg onderling. Je gaat fit en rustig naar huis.    

De opleidingen zijn bedoeld voor iedereen die er zin in heeft om de wetenschap van Yoga te leren kennen. We hebben een aantal richtlijnen die je helpen om een bewuste keuze te maken. Dit zijn ze: Je bent minimaal 18 jaar en hebt minimaal een vooropleiding HAVO / VWO – MBO / HBO/ UT. Je hebt een goede gezondheid en een normale conditie. Daarnaast ben je vrij van ernstige verslavingen en gebruik je geen medicijn en drugs. Tijd en motivatie, je hebt voldoende tijd naast je standaard verplichtingen en hebt voldoende interesse en je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken. Je bent bereid om minder suiker en vlees te eten.

De basisopleiding duur 1 jaar en bevat 40 lesweken. Na dit jaar kun je verder met de docenten en meesteropleidingen. Deze duren steeds ook 40 lesweken per jaar.

Ja, we zien je het liefst vooraf in een kennismaking. Zo leren we elkaar al even kennen en kun je een weloverwogen keuze maken. We hebben veel mensen gezien en onderwezen. We kunnen je van goed advies voorzien.  

Interesse in de maandelijkse Raja Yoga opleiding? Plan een Zoom meeting in om kennis te maken.

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig