blogs

Zwangerschapsyoga: een goede voorbereiding op je bevalling.

Zwangerschapsyoga: een goede voorbereiding op je bevalling.

Zwangerschapsyoga biedt je een erg goede voorbereiding op je bevalling. Je leert de kracht van rust en kalmte voor je te laten werken. Maar wat houdt dit precies in en hoe doe je dat? Dat gaan we je uitleggen in deze blog over zwangerschapsyoga.

Veel veranderingen in een korte tijd

Lichamelijk en geestelijk gebeurt er van alles met je. Blijdschap, je bent zwanger, onzekerheid ..over hoe je je voelt, je veranderende lichaam, hoe beleef je samen met je partner de zwangerschap, hoe zal de bevalling gaan, hoe zal ik zijn als moeder, wel of geen borstvoeding geven, hoeveel blijf ik werken. Deze en nog veel meer vragen dienen zich waarschijnlijk aan. Heel logisch en je bent niet de enige die hier mee te maken krijgt. Gelukkig maar. Het feit dat je er mee bezig bent biedt de mogelijkheid een keuze te gaan maken hoe jij je zwangerschap en bevalling wilt doormaken.

Als je dit blog leest overweeg je wellicht te starten met zwangerschapsyoga. Dit zijn de voordelen die de zwangerschapsyoga leerlingen van De Yogaschool ervaren:

  • Je wordt een stuk fitter en/of behoud deze fitheid.
  • Het leren voelen en inspelen op de veranderingen van je lichaam gedurende de zwangerschap.
  • De ademhaling leren gebruiken als houvast tijdens de bevalling. Hierdoor kun je je bevalling bewuster meemaken.
  • Het moment van de les gebruiken om alleen op de zwangerschap te focussen. Hierdoor ga je veel meer rust gaan ervaren.
  • De diverse onderwerpen die tijdens de lessen worden aangeboden geven je de kans bewust keuzes te maken.

Goede Houding

Om het lichaam fit te krijgen en te houden is een goede houding heel belangrijk. Door middel van verschillende oefeningen zal je lichaam hier steeds beter toe in staat zijn. Door zelf te ervaren wat je kunt doen word je je er bewuster van hoe je staat, zit en loopt. Zo help je jezelf ook buiten de les om hiervan gebruik te maken.

ZwangerschapsyogaGoede houding is te leren

Contact met je kindje

Het leren aanvoelen van je lichaam kun je oefenen door tijd te nemen en de aandacht naar binnen te richten. Op deze manier maak je bewust contact met je kindje. Zo kom je meer tot rust wat een positieve invloed heeft op jou zelf en dus op de zwangerschap. In die rust neem je steeds beter waar hoe je lichaam aanvoelt, welke behoefte het heeft, en welke aanpassingen je kunt maken gedurende de zwangerschap en de bevalling. Door de lessen te volgen geef je jezelf elke week een moment van rust en ontspanning. Dit horen we ook vaak terug. Even tijd voor jezelf en de baby. Op deze manier laat je het stressniveau ook niet zo hoog oplopen en krijg je tijd om weer (meer) in balans te komen. Jouw lichaam heeft altijd het beste met je voor… het is aan jezelf of je ernaar wilt luisteren.

Zwanger zijn en rust bewaren

Lessen in juiste ademhaling, het is essentieel voor een goede bevalling.

De ademhaling als houvast tijdens de bevalling. Dat is de manier om je bevalling bewust(er) mee te maken. Dat gaat niet in een keer. Alles wat je vaker doet maakt het makkelijker, herkenbaarder en daardoor sneller in te zetten. In elke les komen ademhalingsoefeningen aan bod. Hoe eerder je kunt starten des te vaker geef je jezelf de kans te oefenen. Hetzelfde geldt voor hoe je je mind-set positief kunt inzetten. Het laatste deel van de les wordt afgesloten met een ontspanning. Tijdens de geleide ontspanning komen diverse onderwerpen aan bod o.a. het bevallingsverhaal, waarnemen via de zintuigen, helder communiceren, het kenbaar maken van behoeftes zowel naar jezelf als de partner, het nut van rust en mediteren enz.

Vragen kunnen stellen is erg fijn

Aan het einde en ook tijdens de les is er natuurlijk tijd om vragen te stellen. Ook het contact met andere zwangere kan fijn zijn om ervaringen uit te wisselen. Als bovenstaande je aanspreekt en wil je zelf ervaren wat zwangerschapsyoga voor je kan doen? Op onze site vind je meer info. Maak vrijblijvend een afspraak voor een proefles, dat kan snel via onze site. We zien je graag op één van 4 lessen per week.  Verloskundigen verwijzen naar ons, omdat ze merken dat er een verschil is als aanstaande moeders bij ons meer dan 3 maanden lessen hebben gevolgd. Verder hebben we een aardig boekje gemaakt waar veel bruikbaars in staat.   

Is zwangerschapsyoga iets voor jou?

Je kan je vrijblijvend aanmelden voor een proefles zwangerschapsyoga bij De Yogaschool.

Namens de Yogaschool, met vriendelijke groet Hanneke en Marijke (docenten zwangerschapsyoga).  

Zwangerschapsyoga De Yogaschool

3 gedachten over “Zwangerschapsyoga: een goede voorbereiding op je bevalling.”

  1. Minke Wanschers

    Hoi,
    Ik ben 23+4 weken zwanger en heb al een klein beetje ervaring met de yin en flow yoga. Nu wil ik graag op zwangerschaps yoga. Graag hoor ik de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Drie stappen naar rust

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Rede(n) voor overgave

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Begrijpen of begrip

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Betrouwbaar gevoel

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig