blogs

Je bent een wonder

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

Je bent een wonder

Besef steeds wat je gegeven is

 

Juist als het leven tegen zit, als je geconfronteerd wordt met tegenslag of verlies, juist dan heb je de neiging om te vergeten hoe wonderbaarlijk het leven eigenlijk is. Juist als je verbondenheid het hardste nodig hebt dreig je het te vergeten. De persoonlijkheid denkt dan dat je er alleen voor staat. En dat doet pijn.

Blijf steeds beseffen dat jouw leven één groot wonder is. Aan jou is de kans geboden om jouw diepste verlangen uit te drukken in een realiteit die jij tot stand brengt! Daarvoor moest alle intelligentie en liefde samenkomen om jouw leven mogelijk te maken. En er wordt geen enkele voorwaarde aan verbonden. Je mag onvoorwaardelijk zijn wie je wilt zijn. Iedere voorwaarde, waarvan jij denkt dat die op jou van toepassing is, komt voort uit een misverstand. Dat is het misverstand van de angsten en verlangens van jouw persoonlijkheid en alle persoonlijkheden om je heen. Maar die nemen allemaal deel aan dat ene wonderbaarlijke leven en hebben allemaal dezelfde unieke kans om hun diepste verlangen uit te drukken.

Natuurlijk heb je een vrije wil en voel je elke dag de behoefte om daar iets mee te doen en voel je elke dag de angst dat dit niet lukt, maar steeds heb je de unieke en onvoorwaardelijke kans om er opnieuw invulling aan te geven. Er is geen falen en ook geen succes. Dat zijn allemaal tijdelijke gevoelens. Die komen en gaan. Ze geven pijn en plezier en ook die komen en gaan. Alles verandert altijd. Maar er is steeds het wonder van het leven dat jou gegeven is. En je hebt altijd de mogelijkheid om daar zelf vorm aan te geven zoals jij dat nu wilt. Laat je niet beperken door het oordeel van anderen of door oude en versleten overtuigingen die je ooit hebt opgedaan. Die zijn allemaal tijdelijk. Richt je aandacht op dat wat je weet. Op de waarheid die je kent en die altijd geldt. Je leeft en je bent wie je bent. En dat is het meest kostbare geschenk die je ooit ontvangen hebt. Koester dat en maak er jouw mooiste Zelf van.

En als je ooit nog eens twijfelt over het wonder dat het leven is, kijk dan eens naar het onderstaande unieke filmpje van Jan van IJken over het ontstaan van leven. Het filmpje is al veel bekeken op sociale media, maar als je het nog niet gezien hebt is het écht de moeite waard. Het toont in detail hoe vanaf de eerste celdeling een salamander tot leven komt. Het laat zien hoe wonderbaarlijk intelligent het leven is. Zó intelligent zelfs dat wij ondanks jaren van wetenschappelijk onderzoek nog steeds geen enkel idee hebben hoe het kan dat cellen ogenschijnlijk spontaan maar toch volgens een vast patroon hun plek innemen in een organisme dat kennelijk is voorbestemd om te ontstaan. Die cellen kennen blijkbaar hun bestemming al. Laat dat eens op je inwerken en besef dat jij óók zo bent ontstaan, maar dan nóg intelligenter, nóg geavanceerder, zodat jij een nog bredere horizon zou hebben, met nóg meer mogelijkheden om jouw verlangen uit te drukken. Besef jouw bestemming als intelligent, verbonden en onvoorwaardelijk vrij leven. En besef dan dat je steeds weer, elke dag opnieuw de unieke kans hebt om jezelf te zijn, om jouw diepste zielsverlangen te realiseren. En of het nou even tegenzit, of juist meevalt, het doet niets af aan de onvoorwaardelijke kans die jij gekregen hebt om er vandaag weer iets heel moois van te maken.

Het achtvoudige pad wijst je steeds de weg naar het besef van dit wonder. Steeds als jij in meditatie voelt hoe jij verbonden bent met het leven, als jij voelt hoe jij leven bent, dan weet je weer dat je een wonder bent. En dan weet je weer dat er helemaal geen oordeel is, maar alleen de onvoorwaardelijke ruimte om te zijn wie je wilt zijn. Koester dat elke dag. Dan leef je een meditatief leven. Dan ervaar je harmonie en helderheid.  Dan leef je in vrede.

Veel succes.

 

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je gericht kunt werken aan de ontwikkeling van jezelf en jouw leven door bewustwording en zelfstudie.

Interesse? Je bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking.

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

 

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden