blogs

De weldaad van stilte

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

De weldaad van stilte

Geniet ervan

De komende weken beloven een periode van stilte te worden. Voor sommige mensen is dat niet zo makkelijk. Dat is begrijpelijk. We worden de hele dag ‘gevoed’ met prikkels en zeker de plezierige prikkels hebben een bepaalde vorm van verslaving tot gevolg. Zeker tijdens de feestdagen is dat merkbaar voor mensen. In de weken van samenzijn worden we dit jaar beperkt in onze mogelijkheden. Dit jaar was een jaar waarin we allemaal werden uitgenodigd om de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid te vinden. Dat blijkt in de praktijk best lastig.

Dat roept de vraag op hoe we deze stille weken constructief kunnen maken. Vanuit Yogabeoefening is dat duidelijk. Stilte in de omgeving nodigt uit tot innerlijke stilte. De eerste paar dagen voelt dat een beetje onwennig als je niet getraind bent, maar je zult snel merken dat er weldadigheid van stilte uitgaat. Al die prikkels die je de hele dag binnen krijgt verstoren veel, zonder dat je het in de gaten hebt. Ze weerhouden je er in de praktijk van om besef te ontwikkelen. Door drukte om je heen heb je minder de neiging om eens even rustig stil te staan om je eigen zegeningen te tellen. De komende weken zijn daar heel geschikt voor.

Neem de tijd om te voelen hoe goed we het eigenlijk hebben, zelfs als het leven nu een beetje moeilijk voelt. Zie dat hoe mooi de natuur is. Filter tussen alle neigingen en verlangens eens even rustig uit, wat er voor jou echt toe doet. Neem je voor om komend jaar daar meer aandacht aan te schenken, want aandacht is voeding. Voor iedere gewenste verandering in jouw leven geldt, dat de realisatie voortkomt uit bewuste keuzes. Wat geef je meer aandacht en wat laat je gaan? Hoe kun je bewuster prioriteiten stellen, zodat je meer in balans komt? De Yamas en Niyamas wijzen de weg.

Neem de tijd om te oefenen. Je kent de acht stappen naar harmonie en helderheid. Ze zijn alle acht belangrijk. Als je merkt dat je op een van de aspecten groei nodig hebt, schenk daar dan wat extra aandacht aan de komende weken.

Omarm de stilte en ervaar de weldaad die ervan uitgaat. Zie in die stilte wat je echt wilt. Uiteindelijk willen we allemaal liefde en vrijheid en die zijn veel dichterbij dan je denkt. Koester dat.

We wensen jullie allemaal prachtige weken en een mooie start van het nieuwe jaar. Veel succes. 

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

Interesse? Je bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking.

 

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

 

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig