blogs

Voorbij de twijfel

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

 

Voorbij de twijfel

Stap over je angsten heen

 

Voor de meeste mensen geldt, dat ze zich onbewust laten beperken door hun angsten. In de loop der tijd bouw je iets op. Je krijgt het allemaal wat beter op de rit en dan ontstaan ook direct de zorgen om dat weer te verliezen. Dat uit zich op twee niveaus.

Onze maatschappelijke omgeving (familie, vrienden en kennissen) speelt een belangrijke rol in ons leven. Dat koesteren we, maar het baart ons ook zorgen. Hun pijn is onze pijn en hun verlies is ons verlies. Dus hechte banden brengen ook zorgen met zich mee. Dat is natuurlijk het meest voelbaar in relatie tot onze kinderen en ouders.

Ons eigen welzijn is ook niet gegarandeerd en angst voor persoonlijke tegenslag en pijn is voor veel mensen een regelmatig terugkerend thema.  Dat zorgt ervoor dat we risico’s uit de weg gaan, of niet doen wat we eigenlijk zouden willen doen.

Angst hoort bij het persoonlijke leven. Zodra je verlangens hebt en die in meer of mindere mate in vervulling brengt, ontstaat er ook angst. Het zijn 2 kanten van dezelfde medaille. Het is dus van belang om voor jezelf te onderzoeken hoe je daar mee om kunt gaan. Het maakt je vrijer in denken en handelen als je beter met je angsten om kunt gaan.

Het belangrijkste is dat je leert om de confrontatie met jouw angsten aan te gaan, zodat je ze kunt relativeren. Je kunt leren om in meditatie vanuit een constructieve afstandelijkheid naar jouw eigen situatie te kijken en te onderzoeken wat er nou echt met je zou gebeuren als jouw angsten werkelijkheid zouden worden. Je gaat beseffen waar het echt om gaat in jouw leven. Je gaat herkennen dat je uiteindelijk boven alles liefde en vrijheid wilt. Je leert om dat steeds meer te koesteren en alle bijzaken, die daar niet toe bijdragen, te relativeren.

Het allerbelangrijkste van zelfstudie is dat je steeds meer waardering voor jezelf en voor het leven in het algemeen ontwikkelt. Daardoor word je minder afhankelijk van het oordeel van anderen en word je milder voor jezelf. Je gaat steeds beter inzien dat angsten jouw eigen mentale product zijn. Wat er ook gebeurt, het kan jou in jouw diepste wezen niet aantasten. Jij bent wie je bent en dat zul je altijd zijn. Je bent in ontwikkeling en in dat proces probeer jij zo goed mogelijk jouw diepste verlangens te realiseren. Hoe bewuster je daarvan bent, hoe makkelijker dat gaat.

Zie je zelf als wie je écht bent: Besef dat jouw leven jouw onvoorwaardelijke uitnodiging is om jouw diepste verlangen te realiseren en dat het dus ook volledig aan jou is, hoe je daar vorm aan geeft. Wat er ook gebeurt; koester jouw leven en blijf gericht op de ruimte en mogelijkheden die dat voor je te bieden heeft.

Dus als je merkt dat je regelmatig zorgelijk bent, maak dan ruimte voor stilte in jezelf. Mediteer voldoende. Bereid dat goed voor met Asana, zodat je niet alleen jouw vitaliteit op orde houdt, maar ook de waardering voor je lichaam bewust blijft ervaren. Keer dan naar binnen en voel, waar het echt om gaat. Het is jouw leven en alles wat gebeurt kan een leerervaring zijn. Niet alles is leuk, maar alles kan een leerervaring zijn.

Jouw levenskracht heeft je gebracht waar je nu bent en zal je brengen waar je heen wilt. In onze opleiding leer je om daar bewust richting aan te geven. Je ontwikkelt helderheid, moed en standvastigheid. Je leert om jezelf te bevrijden van je angsten, omdat je steeds beter gaat zien wie je echt bent en waar het echt om draait in jouw leven.

Raja Yoga bied je een geweldig arsenaal aan technieken en ervaringen, die je helpen om onder alle omstandigheden jouw gelijkmoedigheid te bewaren, zodat je steeds bewuste keuzes kunt maken. Dat wijst je de weg naar vervulling. 

Veel succes.

 

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

Interesse? Je bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking.

 

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

 

 

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Nature photographer Beautiful Nature Norway Preikestolen or Prek

Zinvol

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Neurotisch

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Liefdevolle Reflectie

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Kom op tijd

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig