blogs

Geef jezelf de ruimte

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

 

Geef jezelf de ruimte

Je weet allang wat je echt wilt

De beperkingen die ons door de pandemie zijn opgelegd worden overwegend als negatief ervaren. Dat is begrijpelijk. We zijn in Nederland gewend aan een ongekende individuele vrijheid. We zijn dat vanzelfsprekend gaan vinden en de natuur herinnert ons er nu aan dat dit niet zo is. Nu is het dus van belang dat je letterlijk van de nood een deugd weet te maken.

Het is nu belangrijk om heel eerlijk tegen jezelf te zijn. Het is verleidelijk om mee te huilen met de wolven, maar zeg eens eerlijk; zie je niet dat er ook best positieve kanten aan deze situatie zitten? De meest positieve bijkomstigheid is dat je meer ruimte hebt voor bezinning en verbinding. Je zit minder vast in het maatschappelijke ritme dat we normaal met elkaar hanteren. Als we allemaal druk zijn en alle kanten opvliegen ontstaat snel een situatie waarin mensen een beetje langs elkaar leven. Nu worden we er allemaal aan herinnerd dat het er echt toe doet om het contact met elkaar te onderhouden. Gelukkig hebben we tegenwoordig allerlei middelen om de verbinding in stand te houden. Bovendien ben je in dit huiselijke leven meer op elkaar aangewezen. Je wordt als het ware met je neus op de feiten gedrukt. Als er iets is, moet je er samen uitkomen. Gebruik deze situatie voor bewustwording. Geef je naasten en vrienden juist nu de aandacht, die we allemaal zo graag van elkaar ervaren. Kies eens wat vaker voor een spel of een goed gesprek met de mensen waarmee je samenleeft, of bel iemand op die je dierbaar is, in plaats van een beeldscherm te kiezen, waarin je zo snel jezelf verliest. Het lijkt alsof je vrijheid beperkt is, maar dat valt wel mee. Je hebt alle ruimte om jouw contact met jouw naasten te verdiepen en bovenal heb je alle ruimte om het contact met je zelf naar een ander niveau te tillen.

Juist nu is het waardevol om bewust te voelen hoe je de verandering van omstandigheden ervaart. Maak een onderscheid tussen het gesputter van de persoonlijkheid, die zich ingeperkt voelt, en de Ziel die alle tijd van de Wereld heeft en alleen het beste met je voor heeft. Zie dat de realisatie van jouw zielsverlangen niet van omstandigheden afhankelijk is. Richt je aandacht op innerlijke vrijheid. Je bent altijd vrij om te denken, voelen en realiseren wat jij wilt. Laat je inspireren en koester de vrijheid van jouw wil. Niemand zal je ooit kunnen verwijten dat je iets wilt!

Ga eens goed bij jezelf na welke beperkende patronen er in je leven geslopen waren in de loop der jaren. Je wordt nu een beetje op jezelf teruggeworpen. Dat is een kans die je geboden wordt om nog eens goed naar je leven te kijken. Vraag je af wat je daarvan kunt leren. In de loop van het jaar zal de situatie langzaam maar zeker weer ‘normaler’ worden. Wil je dan terug naar de situatie van vroeger, of wil je structurele veranderingen doorvoeren? Tijden van verandering bieden je een unieke kans om in jouw eigen leven bewuste keuzes te maken. De mensen die juist nu aandachtig naar hun leven kijken, kunnen knopen doorhakken en sterker uit de crisis komen. Leg nu het fundament voor de realisatie van jouw Wil. Die ruimte is er altijd. Koester dat. Keer je aandacht naar binnen en ervaar de diepte van innerlijke stilte. Je weet het antwoord al. Je weet allang wat je echt wilt. Geef het de ruimte die het verdient en gun het de tijd om tot wasdom te komen. Je hoeft niets te forceren, je hoeft het alleen maar ruimte te geven. Naarmate jij steeds helderder krijgt wat jij met jouw leven wilt, zul je langzaam maar zeker, al jouw keuzes afstemmen op die aantrekkingskracht. Jouw omstandigheden zullen zich daar gaandeweg naar voegen. Forceer dat niet, maar geef het wel de ruimte die het nodig heeft.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

Interesse? Je bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking.

 

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

 

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig