blogs

Reïncarnatie (2 van 3)

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie. Het is een weg naar levenskunst.

Reïncarnatie (2 van 3)

De cyclus van leven

Als jij je gerealiseerd hebt dat jij een ziel bent die al vele levens ervaren heeft, dan werkt dat bevrijdend, maar het roept ook allerlei vragen op: Wat is de relatie van mij als ziel met andere zielen? Wat wil de ziel? Waarom komen zielen steeds weer terug in nieuwe lichamen en houdt dat ooit op? Hoeveel zielen zijn er? Is er sprake van een hiërarchie tussen die zielen? Laten we eens naar kijken naar al die vragen. Reïncarnatie geeft je een andere kijk op je leven, maar ook een andere kijk op evolutie.

Het proces van geboren worden, leven, sterven, een rustperiode in de dood en weer geboren worden in een nieuw leven is de natuurlijke cyclus die je in alle levensvormen kunt zien. Dag, nacht, waak, slaap, zomer en winter. Alle energie ontwikkelt zich in een golfbeweging in een afwisselende toestand van activiteit en passiviteit. In een fase van stilte kun je herstellen en in een periode van activiteit kun je ontwikkelen. Zo is het ook met je leven(s). Alle leven ontstaat uit een verlangen naar ervaring. Een bloemzaadje is op weg om een bloem te worden en een mens wil liefde en vrijheid ervaren door gerealiseerd bewustzijn te worden. Ieder leven is een onvoorwaardelijke kans om daarin verder te komen. In de dood kun je herstellen van alle ervaringen en vanuit die stilte zul je op een gegeven moment de aantrekkingskracht van nieuw leven niet kunnen weerstaan en zul je de kans van incarnatie weer grijpen, net zo lang tot je tot volledige zelfrealisatie gekomen bent. Als je bent uitgerust heb je weer zin om iets te doen, dat heb je al heel vaak ervaren. Pas als het leven je niets nieuws meer te bieden heeft, zal de ziel zich aangetrokken voelen tot andere, abstractere levensvormen, om op dat niveau van bewustzijn weer nieuwe ervaringen op te doen. Zo zal je als ziel steeds in een opgaande spiraal ontwikkelen door van nieuwe ervaringen leerervaringen te maken. Hoe bewuster je leeft en hoe duidelijker je weet wat je wilt, hoe doelgerichter je in staat bent om aan te voelen welk nieuw leven geschikt voor je is. Zo is er inderdaad sprake van zielen die meer of minder ervaringen hebben opgedaan. Je kunt dat herkennen aan een specifieke vaardigheid die mensen al dan niet van nature ontwikkeld hebben en dat is inlevingsvermogen. Yoga is eenwording. Het is de ultieme oefening voor inlevingsvermogen.

Inlevingsvermogen is de sleutel naar zowel liefde als intelligentie. Als je beide kwaliteiten in jezelf ontwikkeld hebt, dan zie je ook dat alle levensvormen in wezen één zijn. We zijn allemaal dezelfde energie in steeds veranderende vormen die ons toegang verschaffen tot nieuwe ervaringen, zodat we uiteindelijk ons kunnen inleven in het leven als geheel. De overlevering zegt dat er 60 miljard mensenzielen zijn. Ooit zullen we beseffen dat incarnatie een voorrecht is voor alle zielen die dat verlangen. Ooit zullen we ons inlevingsvermogen dusdanig ontwikkelen dat we écht gaan samenwerken, zodat we met alle mensenzielen tegelijkertijd samen kunnen leven op deze prachtige aarde. Dan heeft bewustzijn zich in al haar lichtstralen gemanifesteerd. Dan is de hemel op aarde gerealiseerd. Daar draag jij elke dag aan bij door te zijn wie je bent.

Blijf het voelen, blijf mediteren. Je bent bevoorrecht. Je bent waardevol.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

Interesse? Neem contact op! Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig