blogs

Dapper

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in jezelf, mensenkennis en begrip van het bestaan door meditatie.

Het is een weg naar levenskunst.

 

Dapper

Vind de kracht in jezelf

 In de beoefening van Raja Yoga zijn we gericht op zelfstudie. We onderzoeken de oorsprong van gevoelens en gedachten en we doorgronden de oorzaken van de problemen die we zelf veroorzaken. Onze overtuigingen bepalen hoe we onszelf zien en hoe we anderen en situaties beoordelen. Hoe bewuster we ons zijn van onze overtuigingen, hoe bewuster onze keuzes zijn en daarmee hoe meer ons leven in harmonie komt met onze intentie.

We zeggen vaak dat het moed verlangt om tot zelfstudie over te gaan. Daar zijn 2 redenen voor.

  1. Het toelaten van gevoelens betekent doorgaans ook het toelaten van pijn. Het zijn juist de pijnlijke ervaringen die leerzaam voor je kunnen zijn. Die herbeleven is niet iets waar je naar verlangt. Maar het is waardevol om in meditatie de oorsprong van zo’n gevoel te achterhalen door het opnieuw te doorleven. Dan ga je het beter begrijpen. Dat is een belangrijke kracht van innerlijke stilte. Dan verliest het zijn greep op je.

  2. Zelfstudie verlangt een grondhouding waarin je bereid bent je eigen zekerheden tegen het licht te houden. Je persoonlijkheid heeft zich vastgezet met overtuigingen. Dat geeft je een gevoel van zekerheid. Een crisis is een moment waarin blijkt dat die zekerheden niet werken. Dat wil je graag voor zijn. Daarom is het goed voor je evenwichtigheid en weerbaarheid om je eigen ‘zekerheden’ regelmatig tegen het licht te houden.

Je moet dus misschien wel even over een drempel heen om je aandacht écht naar binnen te richten en bewust te voelen, maar als je de moed ontwikkelt om eerlijk naar jezelf te kijken zal de beloning niet op zich laten wachten. Je ontwikkelt zelfvertrouwen, meer liefde voor jezelf en daardoor ook meer vergeving voor anderen. Je wordt in algemene zin milder naarmate je meer zelfkennis opdoet. Je ontwikkelt besef voor het feit dat we allemaal de hele dag bloot staan aan indrukken van buitenaf en dat de één daarin meer te verduren heeft gekregen dan de ander. Het zorgt ervoor dat je minder snel oordeelt. Je weet dat schijn bedriegt en dat alleen zelfonderzoek je naar innerlijke helderheid brengt. Het motiveert je ook direct om daar ritme in te brengen. Het wordt een dagelijkse routine om goed naar je eigen denken en handelen te kijken en de oorsprong ervan in stilte te onderzoeken, om vervolgens met een milde glimlach zacht bij te sturen waar nodig.

Veel succes.

In onze opleiding leer je op de juiste manier te mediteren, zodat je het zelf toe kunt toepassen.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP! 

Wij waarderen het als je deze blog deelt met anderen.

De Yogaschool logo

De Yogaschool

ervaar de kracht van de stilte

De Yogaschool geeft al 26 jaar de gerenommeerde opleiding Raja Yoga en is de grootste yogaschool van Oost-Nederland.

Favorieten

Informatie

Wil je meer weten?

Kom naar een persoonlijke kennismaking

Ontdekken

Dit vind je ook interessant

Labeldrang

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »

Onzin

Raja Yoga is een eeuwenoude methode voor persoonlijke ontwikkeling die je in 8 stappen naar vrijheid brengt. Die vrijheid komt voort uit vitaliteit, inzicht in

Lees meer »
IMG_0623

Aanmelden voorprogramma

Meld je aan voor ons voorprogramma en maak op laagdrempelige manier kennis met Raja Yoga.

We gebruiken cookies op deze website om jou de beste ervaring te bieden.

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we de brochure naar toe sturen?

 Je gegevens zijn veilig